Sluipverkeer Ruisbroek

Op 11 maart 2019, over deze onderwerpen: Leefomgeving
sluipverkeer

Er zijn structurele maatregelen nodig om het sluipverkeer in de Sint Katharinastraat, Eikerlandstraat,Pullaarsteenweg en de J. de Donckerlaan te ontmoedigen, zegt N-VA gemeenteraadslid Peggy Seeuws.

Binnenkort wordt er gestart met de werken in de Sint-Katharinastraat en omgeving. Rioleringen die worden vernieuwd, 1 van de twee hoofdstraten van Ruisbroek die wordt heraangelegd en ingrepen die gedaan worden om de verkeersveiligheid te verbeteren, dat kunnen wij uiteraard alleen maar toejuichen. Maar de inwoners van Ruisbroek zijn wel ongerust, dat komt zowel tot uiting in de gesprekken op straat als op social media. Feit is dat de Sint-Katharinastraat elke dag enorm veel (sluip)verkeer moet slikken en het tijdens de ochtend en avondspits lang aanschuiven is.

Dit tot grote ergernis van de buurtbewoners en andere inwoners van Ruisbroek, voor wie de Sint-Katharinastraat 1 van de weinige uitvalswegen uit Ruisbroek is. Een paar maand geleden raakte dan ook nog bekend dat de renovatie van de baanbrug in Boom nog langer zal duren, omdat er meer schade was dan verwacht . Omdat de brug langer in de stelling moet staan, werd gekozen om de N177 , de Frans De Schutterlaan in Boom ook al aan te pakken. Normaal gezien moesten die werken in maart beëindigd zijn, maar die hebben nu door het winterweer opnieuw vertraging opgelopen .

Daarom stelde Gemeenteraadslid Peggy Seeuws volgende vragen: Wanneer wordt er gestart met de werken aan de Sint-Katharinastraat? - Komt er een afstemming op de werf in Boom indien de werken aan de baanbrug blijven uitlopen ? - Welke maatregelen worden er genomen om de hinder voor de buurtbewoners zoveel mogelijk te beperken? - Zijn er blijvende veranderingen qua verkeerscirculatie na de werken ? 


Schepen Yvo Van Damme antwoordde dat eerst 'de witte wijk' wordt aangepakt en pas tegen het einde van dit jaar of begin volgend jaar is de Sint Katharinastraat aan de beurt is 
Er zou niet veel vertraging op gelopen zijn bij de werken in Boom en de brug zou in april terug moeten opengaan.

De werken in de Frans De Schutterlaan zijn verre van af dus april wordt alvast een strakke deadline. Er gaat dus zeker niet aan de Katharinastraat gewerkt worden tijdens de werken aan de brug in Boom. 
Het probleem in Ruisbroek (en ook Breendonk) zal blijven voorlopig.
“De werken aan de brug in Boom liepen vertraging op, maar deze klus zou in april achter de rug moeten zijn. Hopelijk neemt de druk dan toch weer een klein beetje af. Bij de heraanleg van de straat, die eind 2020 rond moet zijn, leggen we een gescheiden fietspad aan voor de veiligheid van zwakke weggebruikers. We plannen ook verkeersremmers en eenrichtingsverkeer in de A.Borghijsstraat tussen de Eikerlandstraat en Pullaarsteenweg. Maar het enige dat volgens mij het sluipverkeer uit Ruisbroek kan houden, is een heraanleg van het kruispunt N16/N17/A12. Als de doorstroming daar verbetert, hoeft niemand nog om te rijden.”
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is