Auto's mogen sneller op N17

Op 26 november 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Openbare werken

Op de N17, de Provinciale Weg, in Lippelo (Sint-Amands) wordt de maximumsnelheid binnenkort weer op 70 in plaats van 50 kilometer per uur gebracht. De gemeenteraad gaf daarvoor groen licht.

"We verlaagden in september 2013 de toegelaten snelheid tot 50 km/uur", zegt schepen Bart De Schutter (LOS). "Dat was nodig gezien de slechte staat van de weg. De mensen die langs de weg wonen, hadden geluidshinder en het verkeer op de slechte weg veroorzaakte trillingen. Ik hoor van de mensen dat het er nu veel beter is", zegt De Schutter. "We moeten er ook rekening mee houden

dat de N17 een doorgangsweg is. De weg leent zich om 70 te rijden en we weten van de politie dat het bijna onmogelijk is om nu nog een snelheid van 50 km/uur af te dwingen."

Patrick De Luca (N-VA) kon de beslissing van het gemeentebestuur niet begrijpen. "Het stuk van de N17 in Lippelo kent lintbebouwing", zegt hij. "Er zijn ook oversteekplaatsen voor voetgangers. We kunnen dan ook beter de maximumsnelheid van 50km/uur behouden. In Puurs wordt op de N17 soms 100 km/uur gereden waar men 70 mag."

Hij stelde voor om te overwegen een dynamische maximumsnelheid in te voeren, zodat op drukke momenten zoals bij het schoolbegin, de toegelaten snelheid toch tot 50 wordt beperkt. Ook Koen Segers (OPEN) ziet dat wel zitten. Ben Waumans (LOS), die ook in Lippelo woont, zei dat er op die drukke momenten nu al 50 km/uur wordt gereden omdat men er dan niet sneller kan. (gdb)

gdb ■

Het Nieuwsblad/Regionaal: Mechelen-Lier, Do. 26 Nov. 2015, Pagina 6

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is