Gemeente rekent op plaatsing ANPR-camera's op Provincialeweg

Op 13 augustus 2016

De herinvoering van een snelheidsbeperking tot 50 km per uur op de Provincialeweg (N17), dat is het doel van actiegroep VeLi (Veiliger Lippelo). "Een daling van de snelheid maakt de situatie er net onveiliger", reageert burgemeester Peter Van Hoeymissen (CD&V). Die wacht op de toelating van de Vlaamse overheid voor de plaatsing van ANPR-camera's. Met trajectcontroles wil de burgemeester snelheidsduivels betrappen.

"De deelnemers van de Dodentocht wandelen dit weekend over de N17. Omdat iedereen

weet dat dit een gevaarlijk punt is, wordt er massaal ingezet op veiligheid. Maar wij wonen het hele jaar rond aan deze drukke gewestweg die Dendermonde met Mechelen verbindt", zegt Patrick De Luca, N-VA-gemeenteraadslid en lid van de actiegroep.

Petitie

"Sint-Amands liet de maximumsnelheid eerder van 70 naar 50 kilometer per uur verlagen omwille van de slechte staat van het wegdek. Nu de weg vernieuwd is, keren we echter terug naar die 70 km per uur. Maar ook dat is voor vele snelheidsduivels nog te traag: wie zich aan de maximumsnelheid houdt, wordt genadeloos voorbijgestoken. VeLi wil de situatie op en rond de Provincialeweg verkeersveiliger en leefbaarder maken door weer voor die snelheidsbeperking tot 50 km/uur te gaan. We verzamelden handtekeningen om onze vraag kracht bij te zetten. Meer dan tweehonderd inwoners tekenden onze petitie", vervolgt De Luca.

De burgemeester zit niet op de zelfde golflengte als de actievoerders. "Een daling van de snelheid zou de situatie net onveiliger maken", reageert burgemeester Van Hoeymissen (CD&V). "Er zijn controles en er worden boetes uitgeschreven, maar op een gewestweg met zoveel doorgaand verkeer zou die 50 km per uur niet te handhaven zijn. Bovendien geldt op grondgebied Puurs ook een beperking tot 70 km per uur. Alsmaar van maximumsnelheid wisselen, is ook gevaarlijk."

Trajectmeting

"Er is wel beterschap in zicht", gaat de burgemeester voort. "Het kruispunt Lippelo/Oppuurs wordt vernieuwd en krijgt verkeerslichten, die de wagens al zullen afremmen. Bovendien hopen we op groen licht van de Vlaamse overheid voor de plaatsing van ANPR-camera's, zodat we aan trajectmeting kunnen doen. Dan ontsnappen de snelheidsduivels niet meer", verwacht de burgemeester. (EDT)

Het Laatste Nieuws/Mechelen-Lier, Za. 13 Aug. 2016, Pagina 42

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is